Kipcurry Panang

Toppertje! (4 pers.)


IngrediŽnten:
500 gr kip (zonder bot) - 2 el sojasaus - bloem - olijfolie - 3 el rode currypasta - 1 blok santen of 1 blikje kokosmelk - 125 gr pinda's - 2 a 3 el basterdsuiker - 2 el thaise vissaus - 1 flink bosje basilicumblaadjes - peper - rijst - evt. losse kokos en blokjes ananas voor de rijst


Voorbereiding:
Hak de pinda's en rooster ze in een droge koekepan op laag vuur. Snijd de kip in plakjes, besprenkel ze met sojasaus en peper. Wentel ze door de bloem. (Dit kan goed door de kip in een grote zak te doen met de bloem. Draai de zak dicht met veel lucht erin en schud het geheel goed door elkaar.)

Bereiding:
Verwarm de olie in een wok of koekepan op hoog vuur en bak de kip in delen goudbruin. Laat de kip daarna goed uitlekken.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Meng zodra de rijst klaar (en afgegoten) is de blokjes ananas en losse santen erdoor.
Giet de overtollige olie uit de wok. Doe de currypasta in de wok en roerbak het 1-2 minuten op laag vuur.
Doe de kip terug in de wok. Voeg de santen (kokos), pinda's, suiker en vissaus toe. Laat alles zonder deksel 10-15 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is en de saus dik is. Wanneer de er te weinig saus is kan er water bijgevoegd worden en aangemaakt met maizena.
Scheur de basilicumblaadjes in stukjes of snijd ze in reepjes. Voeg ze vlak voor het opdienen toe aan de curry.