Koffie-roomijs

zelfgemaakt, dus veel lekkerder (4p)


IngrediŽnten:
100 gr. suiker - 2 zakjes instant cappuccino of cafe amaretto - 1/4 ltr. slagroom - 3 dl. blanke vla - slagroom uit de spuitbus - 8 chocoladesticks


Bereiding:
Breng in een steelpannetje 1 deciliter water aan de kook. Voeg de suiker toe en los deze al roerende op. Neem het pannetje van het vuur en klop met een garde de instant cappucinno of cafe amaretto erdoor. Laat dit mengsel afkoelen. Klop de slagroom stijf. Roer het koffiemengsel door de vla. Spatel de slagroom er luchtig door.Schep het mengsel in een diepvriesbak en laat het in de diepvriezer in circa 4 uur bevriezen. Schraap elk half uur het ijs van de wanden en schep het halfbevroren ijs goed door. Schep het ijs met een ijsbolletjestang in vier coupes. Garneer het ijs voor de liefhebbers met een flinke toef slagroom en steek de chocoladesticks erin.