Lange Vingers

Goedkoop en snel een koekje op tafel


100 gram bloem - 100 gram suiker - 3 eieren - suiker om te bestrooien


Breek de eieren en scheid de witten van de dooiers. Klop met de garde een mengsel van de dooiers met 50 gram suiker totdat het mengsel zeer licht van kleur is geworden. Meng de eiwitten met de overige 50 gram suiker en klop ze zeer stijf. Maak stroken vetvrij papier van 13 cm breed en even lang als de bakplaat van uw oven. Meng de eidooiers voorzichtig met de witten. Zeef de bloem en spatel deze voorzichtig en snel door het mengsel. De bloem hoeft niet volledig homogeen door het mengsel. Doe het mengsel nu in een spuitzak met ronde spuit en spuit reepjes van 10 cm lengte op de vellen vetvrij papier. Bestrooi deze met suiker, of strooi de suiker op een plank en doop de reepjes hierin door het papier omgekeerd op de suiker te houden. Zorg voor een oven van 200 graden en bak hierin de lange vingers 10 a 15 minuten. Ze mogen niet bruin worden.