Chocoladecake met Walnoten


Orginele, erg lekkere cake


100 gram boter - 100 gram pure chocola, in stukken gebroken - 100 gram bruine basterdsuiker - 100 gram zelfrijzend bakmeel - beetje zout - 2 eieren, losgeklopt - 50 gram walnoten, grofgehakt - 1-2 eetlepels melk


Verwarm de oven voor op 180 C.Doe de boter en de stukjes chocola in een vuurvaste kom en zet deze op een pan met heet water (au bain-marie). Laat de chocola, onder af en toe roeren, smelten en neem de schaal dan van de pan. Roer er de suiker door en laat dit mengsel afkoelen. Zeef bloem en zout in een beslagkom, maak een kuiltje in het midden en giet er het afgekoelde chocolade mengsel in. Roer alles goed door elkaar, waarbij je de bloem er vanaf de zijkanten door werkt. Klop er vervolgens de eieren en de gehakte walnoten door, terwijl je zoveel melk toevoegt tot een zachte massa onstaat, die in druppels van de lepel valt. Schenk dit in een ingevette vorm. Bak de cake in het midden van de oven op 180C ongeveer 45 minuten, tot een breipen, waarmee je in de cake prikt, er schoon uitkomt. Laat de cake in de vorm afkoelen voor je haar in stukken snijdt. Daarna luchtdicht verpakken; ruim 1 dag (1 tot 2 dagen), de stukken cake worden dan zacht en sappig.