Drie-in-de-pan

Een absolute topper! Wel bekend in mijn vriendenkring.


50 gram krenten - 50 gram rozijnen - 1 zakje gedroogde gistkorrels - 3 eetlepels warm water - 10 gram suiker - 250 gram bloem - snufje zout - 3,5 dl lauwe melk - 75 gram Blue Band - keukenstroop


Was de krenten en rozijnen. Dep ze droog. Los de gistkorrels op in water. Roer er de suiker door. Laat dit 10 minuten staan. Zeef de bloem met een snufje zout boven een kom. Maak er een kuiltje in. Giet hier de gist in. Giet er geleidelijk de melk bij. Meng tijdens het gieten steeds bloem door het vocht tot een glad beslag ontstaat. Meng er de krenten en rozijnen door. Dek de kom af met een doek. Laat het beslag op een tochtvrije lauw-warme plaats van ca. 30C ca. 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is. Zet daarvoor bijvoorbeeld de kom op een pan met warm water. Smelt in een koekenpan 1/4 deel van de margarine. Schep er 3 hoopjes beslag in. Bak deze op een matig vuur met het deksel op de pan. Keer ze wanneer de onderkant goudbruin en de bovenkant bijna droog is. Bak de andere kant goudbruin. Bak nog 9 koekjes. Leg de koekjes met 3 tegelijk op bordjes. Serveer met keukenstroop of suiker.