Gevulde knoflookchampignons

Voor 2 personen


Ingrediėnten:
2 teentjes verse knoflook - 12 ą 16 middelgrote champignons - 15 gram boter - 200 gram tartaar - 12 eetlepels slag- of koffieroom - peper, zout - 2 theelepels gedroogde Italiaanse keukenkruiden


Voorbereiding:
Maak de champignons schoon.
Breek de steeltjes uit de champignons en hak ze fijn.
Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
Verwarm de boter in een klein pannetje en stoof de knoflook met de champignons op een laag vuur tot het vocht verdampt is.
Laat dit mengsel afkoelen en kneed het met room, wat peper, zout en de Italiaanse kruiden door de tartaar.
Vorm er 12 of 16 balletjes van en druk in elke champignon een balletje.
Zet de champignons in een ovenschaaltje

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C en laat de champignons in ca. 15 minuten gaar worden.

Serveertip:
Serveer het geheel met warm stokbrood en geef er als de champignons een hoofdgerecht vormen, een groene salade bij.