Guacamole (avocadodipsaus)

lekker feestelijk


IngrediŽnten:
2 bosuitjes - 1 vleestomaat - 2 grote avocado's - 1 a 2 theelepels Chilipoeder - 1 theelepel Ketoembar (gemalen Koriander) - 1 eetlepel fijngehakte peterselie - 1/2 citroen - 4 teentjes knoflook - zout - versgemalen zwarte peper


Bereiding:
Hak de bosuitjes heel fijn. Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Halveer de avocado's en schep het vruchtvlees in een diepbord. Prak het fijn met een vork. Pel en pers de knoflook. Voeg de tomaatblokjes, knoflook en gehakte bosui toe en prak ze met een vork door de avocado. Meng ook de chilipoeder, ketoembar en peterselie door het mengsel. Breng de dipsaus op smaak met wat citroensap, zout en peper. Lekker met tortillachips, rauwe bleekselderij, worteltjes en reepjes paprika of bij gevulde taco's. U kunt de dipsaus ook in de keukenmachine pureren. Maar maak de saus dan niet te glad.