Sjaslieksaus

Lekker bij de BBQ


1 teentje knoflook - 1 grote ui - 1 rode paprika - 2 el olijfolie classico - 1 el suiker - 2 el tomatenpuree - 2 el azijn - 0,5 runder bouillonblokje - 1 el worchestershiresaus - paar druppels tabasco - zout, peper - ma´zena


Pel en snipper de knoflook en ui. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook, ui en paprika ca. 2 minuten. Kruimel het halve bouillonblokje erover heen. Voeg de suiker en de tomatenpuree toe en laat het kort meebakken. Voeg de azijn toe en laat het even koken. Voeg 2 dl water toe en laat het even inkoken. Voeg de worcherstershiresaus en wat druppels tabasco toe. Breng het op smaak met zout en peper en bind het met ma´zena (aangelengd met water).

Serveer het warm of koud.