Tomatillo salsa

Voor bij mexicaans of gewoon bij tortilla's


750 gram tomatillo's (of pomodori tomaten) - 2 jalapeņos pepers - 1 ui - 4 teentjes knoflook - 2 eetlepels korianderblaadjes - 1 eetlepel olijfolie - 1,5 dl groentebouillon - peper - zout


Snijd de tomatillo's, jalapeņos en ui in vieren. Pel de knoflook. Rooster de groenten ca. 5 minuten in een droge koekenpan op het vuur of op een bakplaat in de oven op de hoogste stand. (De groenten zullen op enkele plaatsen donker geblakerd zijn.) Doe nu alles in de keukenmachine samen met de korianderblaadjes en pureer het tot alles glad is. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een hoge sauspan en giet de puree erbij. Breng de saus aan de kook en blijf zo'n 5 minuten roeren (de kleur zal nu donkerder worden). Voeg de groentebouillon en peper en zout toe. Zet het vuur lager en laat de salsa onder af en toe roeren ca. 30 minuten pruttelen totdat deze de juiste dikte heeft. Eet de salsa met wat zure room bij Tamales of bij andere Mexicaanse gerechten.