Champignon-ragout

Lekker recept van Yvonne B.


IngrediŽnten:
500 gr champignons - 250 gr bloem - 1 ui - 1 ltr runderbouillon - 1 peterselie (bosje) - 1 potje knoflook - zout - peper - 1 pakje roomboter - Maggie


Voorbereiding:
Snijd de champignons in plakjes en de ui fijn. Hak de peterselie fijn.

Bereiding:
Smoor de champignons met wat boter in een pan. Smelt in een grote pan het pakje roomboter, laat de boter lets bruin worden. Voeg hierbij de helft van het potje knoflook. Voeg vervolgens de bloem toe en roer dit geheel door elkaar tot er een gladde massa ontstaat, laat dit geheel al roerend in ca.10 min. garen. Voeg vervolgens de runderbouillon scheutje voor scheutje toe tot die op de gewenste dikte is. Breng het geheel op smaak met maggie, peper en eventueel nog zout. Voeg nu de champignons en peterselie er door. Laat het geheel nog even garen en Smullen maar!