Zelfgemaakte pate
Ook dit is zelf te maken
Ingrediënten:
400 gram varkenslever
- 150 gram gehakt
- 1 gekookte aardappel
- 1/4 ui fijngehakt
- 2 ansjovisfilets
- 1 ei
- 1 eetlepel bloem
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel peper
- 3 dl melk
- 3 eetlepels olijfolie
Bereiding:
Snijd de lever in kleine stukjes. Doe deze samen met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine.
Laat alles 1-2 min. draaien tot een gladde, soepele massa ontstaat.
Doe het mengsel in een langwerpige brood- of cake-vorm die is ingevet met een beetje olie.
Bak de paté 70-80 minuten in de oven op 150°C.
Steek een mes in de paté om te zien of hij door en door gaar is.
Er mag dan geen vloeistof meer opborrelen Laat de paté goed afkoelen.