Bao Pao

Erg lekkere gestoomde indonesische broodjes, zie ook de Bao Pao saus


VULLING: 1 grote/2 kleine ui - 2 prei - 1/2 chinese kool - 3 teentjes knoflook - 500 gr H-O-H gehakt - 300 gr varkensvlees - 1 el ketjab manis - 2 tl suiker - zout en peper - vet-sin
DEEG: 500 gr zelfrijzend bakmeel - 3 dl melk - 3 zakjes gist - 1 zakje bakpoeder - 150 gr suiker - 1 tl zout - ronde koffiefiltertjes (evt. knippen)


Snijd het vlees in kleine stukjes. Hak de ui, prei, kool en knoflook fijn en fruit deze. Rul het gehakt erdoor en voeg het vlees toe. Maak het op smaak met ketjab, suiker, zout, peper en vetsin. Laat het op een klein vuur gaar worden. Laat het afkoelen en indien nodig uitlekken in een vergiet. Kneed de ingredienten van het brood goed door elkaar. Laat het rijzen onder een vochtige doek of in een over op 40 C. Kneed het nogmaals. Bestuif het werkblad met bloem en leg hierop een rondje deeg. Druk het plat en schep een bal vleesmengsel in het midden. Vouw het lapje dicht en plak het desgewenst met wat water. Leg hier een filtertje op. Leg het broodje met papier naar beneden in de stomer en stoom het ca. 15 min. Naar behoefte saus toevoegen (zie sausen). Verpak de broodjes na het afkoelen per stuk in een boterham/diepvrieszakje (zonder stripje, dus dichtknopen). Ze zijn nu klaar om in te vriezen. Direct vanuit de vriezer met zakje en al in de magnatron ca. 1 tot 2 min op vol vermogen. Als het zakje goed bol gaat staan is het broodje HEET. Bij erg grote broodjes iets langer en wat minder vermogen. EET SMAKELIJK!