Chinese Loempia's

12 loempia's, zelfgemaakt is beter....


Voor het deeg: 200 gr bloem - 50 gr maizena - 1 ei - 1 mespunt zout - (arachine) olie om te bakken
Voor de vulling: 250 gr magere hamlappen - 2 uien - 150 gr prei - 150 gr chinese spits of wittekool - 75 gr tauge - 3 el olie - 2 el ketjap manis - 1 a 2 tl sambal oeloek of sambal tjampoer - 0,5 tl ve-tsin - 6-8 eetl olie om de loempia's in te bakken


Zeef de bloem en maizena in een kom voeg het losgeroerde ei, 4 dl koud water en zout toe. Roer alles tot een glas beslag. Voeg eventueel nog 1 a 2 eetlepels koud water toe. Laat het beslag 10 min staan en roer het daarna opnieuw glad. Bestrijk een niet al te grote koekepan met anti-aanbaklaag en olie. Schep er 2 kleine eetlepels beslag in. Laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen. Bak de loempiavelletjes op een laag afgestelde warmtebron aan weerszijden droog. Ze mogen eigenlijk niet kleuren. Bak op deze wijze 12 velletjes. Laat ze volkomen koud worden. Snijd het vlees de uien de prei en de kool in smalle reepjes. Was de tauge en verwijder zoveel mogelijk zaadhulsjes. Verhit de olie en voeg de reepjes vlees er in gedeelte aan toe. Laat ze 2 min, onder voordurend doorscheppen bakken. Voeg de uien toe toe en laat het geheel nog zolang tot de uien er glazig uitzien. Voeg de ketjap toe en schep alles een aantal malen goed om en doe de sambal de knoflook, ve-tsin en de groenten erbij. Laat alles voordurend omscheppen nogmaals enkele minuten bakken. Neem de pan van de warmtebron en laat het geheel koud worden. Spreid de loempiavellen uit. Verdeel de vulling erover. Vouw de velletjes om de vulling en plak de deegranden dicht met losgeroerd eiwit of water. Bak de loempia nu goedbruin en kanpperig. Tip: geef bij loempia's ketjapsaus of ketjap manis, sambal oelek en een schepje atjar ampoer. Het varkensvlees kunt u ook vervangen door kippenvlees.