Gamba's in Wontondeeg

Heerlijke oosterse snacks, ook mogelijk als voorgerecht


0,5 winterpeen - 0,5 prei - 0,25 knolselderij - 12 ongekookte gamba’s - 1 eetlepel olie - 2 theelepels vijf-kruidenpoeder (toko) - zout - paar druppels sesamolie - 1 pakje wontonvelletjes (toko)* - 1 ei - frituurolie


Maak de groenten schoon en snijd ze in reepjes (=julienne). Pel de gamba’s. Verhit de olie in een wok en fruit de groenten aan. Breng het op smaak met het vijf-kruidenpoeder, zout en sesamolie. Bestrijk de wontonvelletjes met losgeklopt ei. Leg in het midden een bergje groenten en daarop 1 gamba. Vouw het velletje om de gamba heen (zodat het staartje eruit steekt). Verhit de frituurolie en frituur de wontons goudbruin. Lekker met een pikant sausje.