Heldere of gekleurde lollies

Heerlijk om te maken met kinderen. (2 pers.)


300 gram suiker - 100 ml water - 50 gram glucose - klein beetje citroensap - sate prikkers of lolliestokjes


Voor de kleur: Rode bietensap, kurkuma (geelwortel) of speciale levensmiddel-kleurstof.
Glucose of confiseurstroop is een dikke suikerstroop die het uitkristalliseren van suiker afremt of tegengaat. Alleen verkrijgbaar bij banketbakkers.

Doe de suiker met koud water in een pan en breng dit rustig aan de kook. Roer af en toe met een garde totdat het suikerwater kookt en de suikerkristallen zijn opgelost. Voeg nu de glucose toe en laat alles flink door koken. Doe ook de kleurstof en wat citroensap bij het mengsel. Om te checken of de suiker al goed is neem je met een lepel wat suiker uit de pan en doe je een druppel op het bakpapier. Wanneer de suiker na enkele seconden al hard is, is je suiker klaar.
TIP: Je kunt in verschillende pannetjes meerdere kleuren koken zodat je ook lollies kunt gieten in verschillende kleuren.