Karamel Lollies

Heerlijk om te maken met kinderen. (2 pers.)


flinke kop suiker - paar sate prikkers of lollie stokjes


Laat een steelpannetje (liefst met dikke bodem) op het fornuis goed warm worden. Strooi een bodempje suiker in de pan en laat de suiker rustig smelten zonder dat je in de pan gaat roeren, zo gauw de suiker gesmolten is en nog steeds licht van kleur,voeg je een beetje nieuwe suiker toe. Dit laat je weer rustig smelten. blijf zo doorgaan tot alle suiker in de pan zit Laat nu de suiker verkleuren tot een mooie karamelkleur. Je kunt nu als dat nodig is even met een lepel de karamel rustig doorroeren. Giet op een vel bakpapier ''plasjes'' karamel, en leg er meteen een stokje in. Eventueel kun je, zolang de caramel nog zacht is, er gehakte nootjes op strooien. Laat de karamel volledig afkoelen en uitharden voordat je de lollies van het papier haalt.