Sloppy Joes

Uit mijn jeugd.... Erg lekker, maar kliederig


500 gram half om half gehakt (niet gekruid) - 1 ui - 1/4 liter barbecuesaus ( = 16 eetlepels = 250 cl. ) - peper en zout - 1 kleine groene paprika - 4 (harde) broodjes - eventueel: 4 plakjes kaas


Pel de ui. Snipper de ui fijn. Doe het gehakt en de gesnipperde ui in een koekenpan. Zet de hittebron op half en bak het gehakt (en de uiensnippers) al prakkend met een vork rul en gaar (het gehaktmengsel is goed als er geen roze stukjes meer te zien zijn). Als er erg veel vet uit het gehakt gekomen is tijdens het bakken giet dat dan uit de pan. (Tip: Giet het vet in een kopje of iets dergelijks. Als het afgekoeld is kan het - weggegooid worden - of bewaard worden en gebruikt worden om iets anders in te bakken). Roer de barbecuesaus door het gehaktmengsel. Warm alles goed door, proef en voeg zonodig nog peper en zout naar smaak toe. Zet de hittebron laag en houd het gehaktmengsel warm. Snijd de paprika overdwars ringen (circa 1/2 centimeter dik), verwijder het kroontje, het zaad en de zaadlijsten. Snijd de broodjes doormidden en leg de onderste helften op borden. Verdeel het gehaktmengsel over de broodjes. Leg er - indien gewenst - plakjes kaas op, verdeel de paprika ringen er over en leg de kapjes op de broodjes.