Sticky Finger Drumsticks

Om je vingers bij op te eten!


3 dl olijfolie - 180 gram bruine suiker - sap van 1,5 citroen - 3 theelepels chilipoeder - 3 theelepels cajunkruiden - flinke scheut whiskey - 3 rode uien - 6 teentjes knoflook - 750 gram drumsticks


Meng in een kom de olie, suiker, citroensap, chilipoeder en cajunkruiden door elkaar. Pel en snipper de uien en knoflook. Verhit een droge koekenpan en rooster de uien op matig vuur ca. 4 minuten. Voeg de knoflook toe en rooster het nog 2 minuten. Voeg de marinade toe, breng het aan de kook en laat het afkoelen. Doe de drumsticks met de marinade in een schaal en laat het ca. 4 uur marineren. Verwarm de oven voor op 180C. Bestrooi de drumsticks met zout en rooster ze ca. 15 minuten, keer ze en rooster ze nog ca. 15 minuten.
Je kunt de kip voor het marineren ook eerst gaarkoken, 5 minuten aan elke kant roosteren (op 240C) is dan voldoende. Het roosteren dient dan alleen voor een knapperig korstje, want de kip is al gaar.