Tapenade met kaas

Lekkere snack bij een stukje brood


IngrediŽnten:
2 eetlepels kapperstjes afgespoeld - 200g zwarte olijven zonder pit - 4 ansjovisfilets (uit blik), in reepjes - 2 teentjes knoflook, gehakt - Ĺ eetlepel verse tijmblaadjes of 1 theelepel gedroogd - versgemalen zwarte peper - sap van Ĺ citroen - ca. 1 dl olijfolie extra vierge - parmezaanse kaas


Bereiding:
Pureer voor de tapenade de kappertjes met olijven, de ansjovis, de knoflook, de tijmblaadje, peper, wat parmazaanse kaas en het citroensap in de keukenmachine tot een grove pasta. Voeg, terwijl de machine draait, in een dun straaltje zo veel olijfolie toe dat een smeerbare pasta ontstaat
Serveertips: Laat de tapenade minstens 1 uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Serveer de tapenade met stukjes warm (turks) brood