Vietnamese Loempia's met kip

Lekkerder als je ze zelf maakt


IngrediŽnten:
- 2 st kipfilet - 1,5 st ui - 1 st winterwortel - 2 st prei - 150 gr tauge - 75 gr rijstmie - 2 el ketjap manis - 1 el knoflook - 4 tl sambal - 1 tl peper - naar smaak zout - 40 st loempiavel


Voorbereiding:
Meng de sambal, ketjab en knoflook in een kommetje. Bak de kipfilet net gaar en snij het in dunne reepjes. Meng dit door het mengsel in het kommetje. Snijd de prei, ui en wortel in kleine stukjes en roerbak dit tot het net beetgaar is. Kook de rijstmie gaar en laat het uitlekken. Overgiet de tauge met kokend water en laat het uitlekken. Meng alle ingredienten door elkaar en laat het nogmaals uilekken en afkoelen.
Ontdooi de loempiavellen en houd ze ten alle tijden onder een vochtige doek. Gebruik per loepia 2 vellen. Leg een hoopje vulling in het midden van het vel en rol of vouw het in elkaar. Plak ze dicht m.b.v. wat water. Verpak de loempia's los (bijv. in diepvrieszakjes) en leg ze in de vriezer.

Bereiding:
Bak de loempia's in bevroren toestant ca. 8 min. (anders 5 min.) in frituurvet van ca. 170 įC.