Kippe-kokossoep

heerlijke thaise soep


IngrediŽnten:
1 sjalot - 1 el. olie - 2 tenen knoflook - 2 tl. sambal oelek trassie - 2 st. citroen - 200 gr. kipfilet - 2 st. sereh (citroengras) - 5 dl. kokosmelk - 6 pl. laos (vers) - 1 tl. tijm (vers) - 4 el. thaise vissaus - 2 tl. suiker - 3 el. koriander (vers) - 1 groene peper - 1 kippenbouillonblokje - scheutje water


Bereiding:
1. Pel en snij het sjalotje.
2. Verhit de olie in een pan en fruit het sjalotje even aan.
3. Pers de knoflook erboven uit.
4. Bak de sambal ca. 2 minuten mee.
5. Pers de citroenen uit.
6. Snijd de kipfilet in plakjes.
7. Snijd de dikke delen van de citroengrasstengels in plakjes.
8. Voeg de kokosmelk, bouillonblokje, laos, citroengras, tijm, vissaus en suiker aan het uimengsel toe.
9. Schep de kipplakjes erdoor.
10. Verwarm de soep ca. 6-7 minuten tot de soep gaar is. Giet er desgewenst wat water bij.
11. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd de peper in ringetjes.
12. Schep de soep in 4 kommen en garneer met de peperringetjes en koriander.