Franse uiensoep

Lekker makkelijk, snel klaar


IngrediŽnten:
4 st ui - 30 gr margarine - 1 st laurierblaadje - 2 st kruidnagel - 1 ltr bouillon - 1 el azijn (wijn-) - 2 dl wijn (wit,droog) - 8 sn stokbrood - 100 gr kaas (oud,geraspt) - 1 tl rozemarijn (gedroogd) - 1 tl suiker - zout - peper


Bereiding:
Snijd de uien in schijven. Fruit ze ca. 7 min. in de boter in een grote pan, op een matig vuur. Voeg tijdens het fuiten de laurier, kruidnagels, rozemarijn, zout en peper toe. Giet er dan de bouillon en wijnazijn bij. Laat dit heel zacht kokend, op een laag vuur, onder af en toe roeren, in 30 min. gaar worden. Voeg dan de wijn toe en laat het geheel nog 10 min. zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in ovenvaste kommen, maar doe ze niet te vol. Leg de sneetjes stokbrood op de soep en verdeel de kaas erover. Zet ze in een voorverwarmde oven van 250 įC en laat de kaas goudbruin kleuren (grantineren).