Kerrie-Kokossoep met garnalen

Erg makkelijk en super lekker


1 teentje knoflook - 2 lente-uien - 1 eetlepel olie - 0,5 eetlepel kerriepoeder - 2 dl kokosmelk - zout - peper - 150 gram garnalen


Pel en snipper de knoflook. Maak de lente-uien schoon en snijd ze in ringetjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de knoflook ca. 2 minuten. Voeg de soep met het kerriepoeder en kokosmelk toe en breng het al roerende aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep ca. 5 minuten zachtjes trekken. Breng het op smaak met zout en peper. Voeg na ca. 3 minuten de garnalen toe. Schep de soep in de kommen en bestrooi het met lente-ui.
Als je een gele soep wilt maken, voeg dan een theelepel kurkuma toe. Het wordt ook wel geelwortel genoemd en geeft gerechten een mooie gele kleur. Het zit trouwens ook vaak in kerriepoeder.