Notensoep

Even wat anders (4p)


IngrediŽnten:
80 gram ongezouten cashewnoten - 35 gram boter - 25 gram bloem - 500 ml bouillon - 150 gram droge witte wijn - 100 ml koffieroom - 1 eierdooier - 100 gram gekookte ham - zout en peper - enkele druppels worcestersaus - 2 eetlepels geknipte bieslook.


Bereiding:
Hak de noten zo fijn mogelijk en bak ze in de boter goudbruin. Voeg de bloem toe en laat dit mengsel 1 minuut zachtjes bakken. Voeg dan geleidelijk en onder roeren de bouillon en de wijn toe en breng de soep al roerende aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Klop de eierdooier met de room los en giet een deel van de soep al kloppende bij dit mengsel. Giet dit mengsel bij de rest van de soep en laat alles warm worden, maar niet koken. Snijd de ham in blokjes en doe ze in de soep. Laat de ham gaar worden. Voeg het zout de peper en de worcestersaus toe en bestrooi op het laatst de bieslook over de soep. Lekker met stokbrood.