Paprikasoep

Weer eens wat anders


750 gram gele of rode paprika - 1 ui - 1 teentje knoflook - 3 eetlepels vloeibare margarine - 2 theelepels kerriepoeder - 2 Knorr kruidenbouillontabletten - 2 dl droge witte wijn - 2 laurierblaadjes - 1,25 dl slagroom - versgemalen peper - 2 eetlepels fijngeknipte bieslook - 1 zakje croûtons


Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de paprika’s op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven ca. 30 minuten. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika’s in stukken. Verwijder de zaadlijsten. Verwarm de margarine. Bak de ui en knoflook met de kerriepoeder in ca. 3 minuten glazig. Voeg de paprika, bouillontabletten, wijn en laurierblaadjes toe. Breng het aan de kook en laat het ca. 30 minuten op laag vuur trekken. Verwijder de laurierblaadjes. Pureer het paprikamengsel met een staafmixer of in de keukenmachine. Hang een zeef boven een pan en schep de puree erin. Roer de puree door de zeef. Schenk 3 à 4 dl water erbij; voeg zoveel water toe totdat een gebonden soep ontstaat. Breng de soep aan de kook. Voeg al roerend de slagroom toe. Breng op smaak met versgemalen peper. Strooi de bieslook of blokjes paprika erover. Geef de croûtons er apart bij.