Pikante garnalensoep

Weer even heel iets anders.


IngrediŽnten:
2 stengels sereh - 2 cm gemberwortel - 1 kleine rode ui - 2 teentjes knoflook - 4 limoenblaadjes (of 1 limoen) - 1 pot visfond - 1-2 rode pepers - 4 takjes koriander - 2 bakjes coktailgarnalen (a 125 g) - 4 el vissaus - 4 el limoensap


Voorbereiding:
Buitenste blad van sereh verwijderen, stengel fijnhakken. Gemberwortel schillen, halveren en in flinterdunne plakjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Limoenblaadjes in flinkerdunne reepjes snijden of groene schil van schoongeboende limoen heel fijn raspen.

Bereiding:
In grote pan visfond met dezelfde hoeveelheid water aan de kook brengen. Sereh, gember, ui, knoflook en limoenblad of rasp erdoor roeren. Peper halveren, zaadjes verwijderen in in reepjes snijden. Korianderblaadjes van takjes nemen. Garnalen door roep roeren en ca. 1 minuut meewarmen. Peperreepjes vissaus en limoensap naar smaak door soep roeren. Soep in terrine schenken en garneren met verse koriander.