Pinda-kippesoep

Voor 4 borden


IngrediŽnten:
1 rode spaanse peper - 1 ui - 2 el olie - 2 teentjes knoflook - 200 gr kipfilet - 2 kippeboullion tabletten - 2 a 3 flinke el pindakaas - 2 el ketjab of sojasaus - 1 el fijngeknipte peterselie - evt. sambal - evt. handje taugť - maizena - kroepoek


Voorbereiding:
Halveer de peper, verwijder de pitjes en snijd de peper in dunne reepjes. Pel de ui en snijd hem fijn.

Bereiding:
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui zachtjes goudgeel. Pers de knoflook erboven uit en roer de peperreepjes erdoor. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en bak deze ca. 3 minuten mee. Voeg 9 dl water en de boulliontabletten toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg de pindakaas toe en laat deze al roerende in de soep oplossen. Breng de soep op smaak met de ketjab, evt. wat zout en sambal.
Schep de soep in 4 borden. Verkruimel de kroepoek. Strooi de kroepoek en de peterselie over de soep.