Soto soep

Lekker bij de surinaamse maaltijd


IngrediŽnten:
1 st ui - 1 teen knoflook - 25 gr gemberwortel {vers) - 1,5 tl kerrie djawa - 2 el olie (plantaardig) - 2 st bouillonblokje (kip) - 100 gr kipfilet - 4 st ei - 2 el ketjap manis - 50 gr mihoen - 150 gr tauge - 50 gr aardappelreepjes (gefritu - 2 el selderij (vers)


Voorbereiding:
Bak de kipfilet gaar en snijd hem in blokjes. Kook de eieren hard.

Bereiding:
Pel en snipper de ui. Wrijf of maal de gember, ui, knoflook en de kerrie djawa tot een fijne pasta. Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak hierin deze pasta 3 min. op een laag vuur. Voeg dan 1 liter water en de bouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook en laat hem ca. 15 min. zachtjes koken. Voeg de kip, de hele eieren en de mihoen toe en laat de soep nog even koken tot de mihoen gaar is. Voeg dan de ketjab en de tauge toe. Schep de soep direct op 4 borden nadat in elk bord een ei is gelegd. Verdeel de aardappelreepjes en de selderij erover.