Spinaziesoep met gerookte zalm

Makkelijk en super orgineel


2 uien - 1 teentje knoflook - 2 aardappels - 1 bosje verse munt - 4 eetlepels Bertolli olijfolie classico - 1 1/4 l groentebouillion - 500 gram verse spinazie - sap van een 1/2 citroen - 1 klein bekertje crème fraîche - 1 pakje gerookte zalmsnippers - 2 witte boterhammen - 1 teentje knoflook - 1 theelepel kerriepoeder - zout - peper


Pel en snipper de uien en knoflook. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Hak de munt. Verhit de olie in een hoge pan en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de aardappels en de bouillon toe en laat het ca. 15 minuten zachtjes koken. Snijd het brood in blokjes. Pel de knoflook en snijd het grof. Verhit de olie in een koekenpan en fruit het kerriepoeder met de knoflook. Voeg de broodblokjes toe en bak ze goudbruin en knapperig. Breng op smaak met zout. Voeg de spinazie en muntblaadjes toe en kook het ca. 2 minuten. Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap. Pureer de soep met een staafmixer en schep het in kommen. Schep in elke kom een lepel crème fraîche, een lepel zalmsnippers en croutons.