Taugésoep

voor 4p


Ingrediënten:
200 gr. Kipfilet - 2 teentjes knoflook - 1 eetlepel chinese sojasaus of ketjap manis - 1 eetlepel olijfolie - 1/2 theelepel versgemalen zwarte Peper - 2 kippebouillontabletten - 250 gr. tauge - 1 bosuitje


Voorbereiding:
Snijd de kipfilet in hele dunne reepjes Hak de Knoflook fijn Meng de Knoflook met de sojasaus, de olijfolie en de peper tot een marinade in een schaal. Schep er de kipreepjes door en laat deze ca. 10 a 20 minuten marineren.

Bereiding:
Breng in een pan 8 dl. water met de bouillontabletten aan de kook. Verhit een wok of een braadpan en bak de kip steeds omscheppend licht bruin. Voeg de bouiloon en de tauge toe en breng de soep al roerend aan de kook. Laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken. Snijd de bosui in dunne ringetjes en roer deze op het laatste moment door de soep. Serveren met wat kroepoek of soepstengels.