Thaise garnalen met basilicum

Supersnel wokgerecht van grote garnalen met een heerlijk basilicum-aroma.


IngrediŽnten:
250 gr. grote dikke gepelde garnalen met het staartje er nog aan (evt. uit diepvries) - 4 gehakte teentjes knoflook - klein stukje fijn gehakte verse gember - 1 eetl. vissaus (nam pla) - 2 eetl. olie - sap van 1/2 citroen - 2 potjes verse (geen droge uit een strooipotje) basilicum - grof gemalen peper - evt. 1 theel. chili-olie - zout en peper


Bereiding:
Verhit de olie in een wok en bak hierin de knoflook en gember. Voeg de garnalen toe en roerbak alles 1 tot 2 minuten tot de garnalen rose zijn. Voeg de vissaus, alle basilicumblaadjes die je van de plantjes in de 2 potjes hebt geplukt, en evt. de chiliolie toe. Roerbak snel tot de basilicum slap is geworden. Haal de wok van het vuur en knijp er het sap van een halve citroen boven uit. Maak zo nodig op smaak af met zout en peper.