Tomaten-kokossoep

Net weer even anders


Ingrediėnten:
3 eetl.olie - 250 gr kipfilet - 3 sjalotjes - 1 el gemberwortel - 1 rode chilipeper - 1 teentje knoflook fijngesneden - 2 blikken gepelde tomaten met vocht ca.4 dl. - 3 djeroek poeroetblaadjes (limoen) - zout - peper - 1 tl suiker - 7½ dl kippenbouillon - ½ dl kokosmelk - ½ dl slagroom - 2 verse tomaten - 3 el bieslook - 2 el koriander


Voorbereiding:
Rasp de gemberwordtel.Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de bieslook en koreander fijn.

Bereiding:
Oie verhitten en kip hierin ±5 min. roerbakken. Kip uit pan scheppen en in achtergebleven olie sjalot,gember,rode peper en knoflook ± 5 min.bakken. Tomaten en djeroek poeroetblaadjes toevoegen en al omscheppend even verwarmen. Zout, peper en suiker erdoor roeren en bouillon erbij schenken. Soep op zacht vuur ± 20 min. laten sudderen. Djeroek poeroetblaadjes verwijderen. Soep met staafmixer pureren. Kokosmelk en slagroom erdoor roeren. Kip en verse tomaatblokjes toevoegen en soep goed verwarmen. Soep op smaak brengen met peper en zout. Voor serveren bieslook en koriander erover strooien.