Garnalensoep

Lekkere romige soep voor 4 personen, mooi van kleur en smaak!


3 grote tomaten - 1 el boter - 1 tl chilipoeder - 2 el cognac - 1 pot visfond - 1 dl droge witte wijn - 2 theelepels dragon - 1 visbouillon talbet - 3 el bieslook - 1 pakje room culinair - 150 gr garnalen (geen Noorse)


In pan ruim kokend water aan de kook brengen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, onder koud stromend water afspoelen en ontvellen. Tomaten in vieren snijden. Pitjes verwijderen en in stukjes snijden. In pan boter verhitten. Tomaatstukjes met chilipoeder en cognac afgedekt ca 2 minuten zachtjes smoren. Fond, wijn en dragon toevoegen en aan de kook brengen. Bouillonblokje erboven verkruimelen en afgedekt ca 3 minuten zachtjes koken. Met staafmixer tot gladde soep pureren. Bieslook in stukjes van ca 1/2 cm knippen. Soepborden voorverwarmen. Room door soep roeren. Soep opnieuw aan de kook brengen. deel van garnalen achterhouden voor garnering. Rest door soep roeren en ca 2 minuten zachtjes meewarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper. In borden scheppen, achtergehouden garnalen in midden van soep scheppen. Bieslook erover strooien. Deze soep kan grotendeels een dag van te voren gemaakt worden, alleen de garnalen niet toevoegen. Bewaar de soep tot gebruik afgedekt in de koelkast. Breng hem voorzichtig al roerend aan de kook. Voeg de garnalen toe bij het verwarmen van de soep.