Thaise Champignonsoep met Rode Peper

Een heerlijke soep met een geraffineerde smaak


500 g champignons - 0,5 liter kokosmelk - zout - ca. 30 g vers citroengras - 5 limoen- of citroenblaadjes - sap van 2 limoenen of citroenen - 2-3 el thaise vissaus - 2 kleine rode pepers - handje korianderblaadjes


Veeg de champignons met een vochtig doekje schoon, haal de stam eruit en snijd ze in vieren. Hak de koreanderblaadjes fijn. Snij het citroengras en blaadjes fijn en stop ze in een soort kruidenbuiltje (schoon panty-sokje). Verwarm de kokosmelk met wat zout in een pan. Voeg hier het kruidenbuiltje, de limoensap en de vissaus aan toe. Laat het geheel ca. 15 min. zachtjes pruttelen. Ontdoe pepers van zaad en zaadlijsten, snijd ze in dunne ringen snijden en roer ze door de soep. Voeg hierna de champignons toe en laat de soep nog 4 minuten laten koken tot de champignons beetgaar zijn. Haal het kruidenbuiltje eruit. Vlak voor het serveren de soep garneren met korianderblaadjes.