Zalmmousse

voor 4p


IngrediŽnten:
1 blaadje witte gelatine, 200 gram (rode) zalm uit blik, 2 eetlepels droge witte wijn of citroensap, 1 eetlepel gehakte peterselie, 50 ml slagroom, zout, peper, dunne plakjes komkommer


Voorbereiding:
Zet de gelatine in koud water in de week, laat de zalm uitlekken en verwijder de velletjes en graten. Gebruik 4 aparte kommetjes of 1 schaaltje en snijd er later plakjes van. De vier kommetjes of de schaal met water uitspoelen.

Bereiding:
Prak de zalm fijn met een vork en schep de wijn/citroensap en de peterselie erdoor. Knijp de gelatine uit en los deze op in zo weinig mogelijk warm water. Laat de gelatine koud worden, niet stijf! Klop de slagroom bijna stijf, spatel dan de slagroom door de zalm, samen met de gelatine. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep het zalm-mengsel in de kommetjes en laat dit stijf worden. Wanneer de mousse stijf is, uit de bakjes halen en garneren met plakjes komkommer en wat peterselie.