Tante Thea

"Where drinks are fun too!"

 

 

Naam IngrediŽnten Bereidingswijze
Afterbirth 3 cl bessenjenever - 3 cl blue curacao - 3 cl witte rum - 1 cl citroensap - 7-up - ijs Meng de bessen, blue curacao, wodka en citroensap in een longdrinkglas. Doe het ijs erbij. Vul aan met 7-up.
AMARETTO FLIRT 2 cl Amaretto - 2 cl Sinaasappelsap - 10 cl Champagne - ijsblokjes Schud ijsblokjes, Amaretto en sinaasappel- sap goed door elkaar in de shaker. Schenk de mix door een barzeef in een champagneglas en vul het aan met droge sekt. Steek een sinaasappelschijfje op de glasrand
Amsterdam Delight 5 cl pisang ambon - 5 cl pina colada - 5 cl appelsap - ijs Doe alles in een shaker en schud goed. Giet het uit in een cocktailglas.
Angel's Delight 4 cl cointreau - 4 cl gin - 8 cl room - scheutje grenadine - (crushed) ijs Doe alle ingrediŽnten in een shaker samen met het ijs. Shake goed en schenk in een cocktail glas.
Angel's Kiss 2 cl witte rum - 2 cl crŤme de cacao (chocolade likeur) - 2 cl slagroom In een cocktailshaker de rum, de creme de cacao en de slagroom mengen en in een glas schenken
Baby Baby 2 cl cointreau - 2 cl wodka - sinaasappelsap - 2 ijsblokjes Doe de dranken met de ijsblokjes in een shaker. Shake het goed door elkaar en giet het in een longdrinkglas. Vul aan met sinaasappelsap.
Bahama Mama 3 cl Batida de Coco - 2 cl rum (bruin) - 2 cl rum (wit) - 4 cl ananassap - 4 cl sinaasappelsap - 1 cl citroensap - ijsblokjes Doe de ingrediŽnten samen met enkele ijsblokjes in de shaker. Schud de shaker krachtig en schenk de mix door de barzeef in een met ijsblokjes gevuld longdrinkglas.
Bahia 4 cl witte rum - 1 cl Curacao Triple Sec - 4 cl Cream of Coconut - 4 cl Ananassap - 1 cl Citroensap - IJsblokjes Vul de shaker met de ingredienten en wat ijsblokjes. Schud krachtig en schenk de mix door een barzeef in een longdrinkglas. Serveer de cocktail met een rietje en een stukje ananas.
Balalaika 4 cl wodka - 2 cl Cointreau - 2 cl limoensiroop (Rose's Lime) - crushed ijs Vul de shaker met een halve longdrink crushed ijs. Giet daarin de limoensiroop, cointreau en de wodka. Shaken en serveren in een koel cocktailglas.
Banana Boat 4 cl Pina Colada - 4 cl Pisang Ambon - 4 cl ananassap - 4 cl sinaasappelsap - 2 cl kokossap - ijs Shake alles in de shaker en giet het in een groot cocktailglas of longdrink.
Banana Daiquiri 6 cl witte rum - 2 cl crŤme de banane (pisang ambon) - 1 cl limoensap - 1/3 banaan - 2 scheppen crushed ijs Mix alles in een mixer. Serveer in een groot glas met rietjes
Banana Royal 4 cl bruine rum - 8 cl Ananassap - 1 cl room - 4 cl Cream of Cocnut of Batida de Coco - 1/4 banaan - fijngestampt ijs Vul een longdrinkglas voor de helft met fijngestampt ijs. Doe alle ingredienten, samen met een de banaan in de elektrische mixer en mix dit goed door. Giet de mix in het glas roer dit door. Serveren met een rietje.
Beach Party 2 cl witte Rum - 4 cl gin - sap van 1/2 citroen - 2 tl suiker - 2cl melk - schijfje limoen Deze cocktail wordt iets steviger maar zeker zo lekker, als je de melk vervangt door een eiwit. Goed shaken met 5 ijsblokjes door de strainer in het glas gieten.
Belgian Delight 3 cl Batida de Coco - 3 cl Blue Curacao - 5 cl ananassap - 1 bolletje fris ijs (ananas, maracuja) Meng de dranken door elkaar en schenk het in een cocktailglas. Laat in het glas een ijsbolletje zakken en serveer het met een rietje.
Between the Sheets 1 cl citroensap - 2 cl whisky, 2 cl cointreau, 2 cl rum, crushed ijs Doe de dranken met een half longdrinkglas crushed ijs in een shaker. Schake het goed door elkaar. Zeef de drank uit boven een glas.
Big Apple 5 cl amaretto - 5 cl pisang ambon - 5 cl appelsap - ijs Doe alles in een shaker en schud goed. Giet het uit in een cocktailglas.
Blue for You 4 cl Bleu CuraÁao - 4 cl witte rum - 6 cl kokosmelk - 10 cl ananassap - (gecrushed) ijs Giet alle gekoelde ingedriŽnten in een shaker met fijngemalen ijs, shake kort en krachtig, giet door een zeef in een hoog glas, dien op met stukjes fruit op een spiesje.
Blue Hawaii 4 cl witte rum - 2 cl blue curacao - 2 cl citroensap - 8 cl ananassap - (crushed) ijs Shake de ingrediŽnten in een cocktail shaker. Giet het in een cocktailglas en garneer met een schijf ananas en een kers.
Blue Lagoon 2 cl cointreau - 2 cl malibu - 4 cl blue curacao - 10 cl 7-up/Sprite - handje crushed ijs - schijfje citroen In de volgende volgorde de cointreau, malibu en blue curacao in een longdrink schenken. Even goed roeren met een roerstaafje. Schijfje citroen toevoegen.
Blue Moon Special 2 cl gin - 2 cl blue curacao - champagne - citroenschil - ijs Doop de rand van het glas in de citroensap en dan in de suiker dompelen. Doe enkele ijsblokjes met de curacao en gin in een shaker, Schud goed en schenk in het glas. Een ijsblokje toevoegen en met champagne aanvullen. Met citroenschil besprenkelen.
Blue Sea 3 cl witte rum - 2 cl blue curacao - 9 cl ananassap - 3 cl Batida de Coco Doe alle ingredienten met 2 fijngestampte ijsblokjes in een shaker en mix ze gedurende 15 sec. In een hoog glas schenken. Maak een suikerrand met blue curacao en suiker.
Bossanova 4 cl creme de cacao (chocolade likeur) - 2 cl bruine rum - 2 cl Italiaanse vermouth - sodawater - ijs Neem een hoog glas en roer er de drie hoofddranken in door elkaar. Voeg sodawater en ijs naar behoefte toe.
Bucceneer 3 cl rum (bruin) - 2 cl rum (wit) - 1 cl triple sec - 1 cl cream of coconut - 1 cl citroensap - 3 cl ananassap - ijsblokjes Vul de shaker met alle ingredienten en enkele ijsblokjes. Schud de shaker krachtig. Schenk de mix door een barzeef in een groot cocktailglas. Garneer met de ananas.
Caipiroska 3 cl wodka - sap van 2 limoen - 1,5 tl suiker - crushed ice Shake de ingredienten ik een shaker. Doe alles in een whiskey glas en serveer met een rietje.
Caribbean Sunset 2 cl gin - 2 cl pisang ambon - 2 cl blue curacao - 2 cl room - 2 cl citroensap Shake in de shaker. Schenk de romig-blauwe mixture in een glas en besprenkel haar met een beetje grenadine.
Cheers 8 cl bessenjenever - 4 ml wodka - 2 ml citroensap - ijs Shake de ingredienten met ijs in de shaker. Serveer in een longdrinkglas.
Coconut Daiquiri 2 cl witte rum - 4 cl mailbu - 8 cl limoensap - scheutje eiwit Shake alles in de shaker totdat het eiwit schuimig is geworden.
Coconut Margarita 3 cl tequila - 3 cl Malibu - 2 cl limoen- of citroensap - 3 ijsblokjes Tequila, coconut-rum en limoen- of citroensap in shaker doen, samen met 2-3 ijsblokjes. Even schudden en door zeef in glas schenken. Garneer met flinterdunne sliertjes limoenschil.
Cocos Kiss 4 cl malibu - 2 cl rum (wit) - 1 cl maracuja (of tropical) siroop - 6 cl ananassap - 6 cl jus d'orange - ijsblokjes Shake in een shaker met wat ijsblokjes alle ingredienten krachtig doorelkaar. Schenk de mix via een barzeef in een met enkele ijsblokjes gevulde longdrinkglas. Serveer met rietje en stukje ananas
Colt Cruiser 2 cl Rum (wit) - 1 cl Amaretto - 1 cl Creme de Bananes (of Pisang Ambon) - 2 cl Citroensap - 12 cl Citroenlimonade - IJsblokjes Doe alle ingrediŽnten, behalve de citroenlimonade met wat ijsblokjes in de shaker. Schud krachtig en schenk de mix door de barzeef in een longdrinkglas gevuld met ijsblokjes. Naar smaak aanvullen met citroenlimonade en voor het serveren nog doorroeren.
Cosmopolitan 1,5 cl rode wodka - 1,5 cl cointreau - 3 cl cranberrysap - 1,5 cl citroensap - ijsklontjes of crushed ijs Vul een cocktailshaker met ijs. Voeg de wodka, cointreau en vruchtensappen toe en mix het geheel goed tot het flink koud is. Zeef het drankje in een cocktailglas.
Eclipse 2 cl witte rum - 2 cl Amaretto - 2 cl bruine (Jamaicaanse) rum - 2 cl slagroom - paar chocoladevlokken - ijsklontjes - cocktailglas - shaker Doe alle ingredienten, op de chocovlokken na in een shaker met ijsblokjes en schudt dit goed. Schenk uit in het glas, zonder ijsklontjes. Garneer de cocktail met een paar chocolade vlokken.
El Presidente 4 cl witte rum - 2 cl Martini extra dry - 1 cl Martini rosso - 1 cl triple sec of Cointreau - 1 dash grenadine In een shaker alle ingrediŽnten door elkaar mengen. Via een barzeef in een cocktailglas schenken.
Golden Friendship 2 cl Amaretto - 2 cl Rum (wit) - 2 cl Vermouth rosso - IJsblokjes Schenk alle ingrediŽnten samen met enkele ijsblokjes in de shaker. Schud krachtig en schenk de mix door de barzeef in een cocktailglas.
Green Monky 4 cl blue curacao - 4 cl pisang ambon - 8 cl sinaasappelsap - 2 cl slagroom - ijs Shake alles in de shaker en giet het in een groot cocktailglas of longdrink.
Hard Rock Hurricane 3 cl witte rum - 3 cl gin - 3 cl amaretto - 3 cl ananassap - 3 cl sinaasappelsap - scheutje grenadinesiroop - ijs Meng alles in een shaker met wat ijs goed door elkaar. Schenk het in 4 glazen. Serveer er ijsklontjes in.
Havanna Special 2 cl cointreau - 2 cl witte rum - 2 cl ananassap - 2 cl lime juice - crushed ijs Doe de ingrediŽnten samen met het ijs in een shaker. Shake de shaker krachtig. Schenk dan de mix via een barzeef uit in een voorgekoeld cocktialglas. Steek er als versiering op de rand van het glas een schijfje limoen.
Ice Mountain 6 cl witte rum - 2 cl pisang ambon - 2 cl pina colada - 4 cl ananassap - 2 el roomijs Mix alles in een mixer. Serveer in een groot glas met rietjes
Ireland Orange 4 cl Baileys - 2 cl Amaretto - 5 cl sinaasappelsap - ijs Shake alles in de shaker en giet het in een cocktailglas.
Jungle Fizz 3 cl pisang ambon - 1 cl malibu - champagne Skake de Pisang Ambon en de Malibu in een shaker met ijs. Doe dit in een champagneglas en vul aan met champagne.
Kale Karel 2 ml blue curacao - 2 ml pisang ambon - 2 ml safari - 2 ml passoa - malibu - 6 ml sinaasappelsap - ijs Shake alles in de shaker en giet het in een groot cocktailglas of longdrink.
Kansas Cocktail 2 cl passoa - 2 cl rode wodka - 1 cl wodka - 1 cl malibu - 1 cl citroensap - 4 ml sinaasappelsap - ijs Shake alles in de shaker en giet het in een cocktailglas.
Kauwgomballen Mix 4 cl pisang ambon - 4 cl amaretto - 8 cl sinaasappelsap - ijs Shake alles in de shaker en giet het in een cocktailglas.
Kiwita 4 cl tequila - 2 cl vermouth - 1/2 kiwi in blokjes - ijsblokjes Doe alles in een shaker en schud goed. Giet het uit in een cocktailglas.
Koobana 3 cl Passo„ - 3 cl witte rum - 2 cl ananassap - 8 cl champagne Meng de Passo„ met de rum en de ananassap. Verdeel dit over 2 champagneglazen. Vul het verder met goed gekoelde champagne. Garneren een half schijfje limoen.
Little Devil 2 cl witte rum - 2 cl dry gin - 1 cl Cointreau - 1 cl citroensap De cocktail goed schudden met ijs in een shaker en serveren in een cocktailglas.
Men in Black 3 cl cointreau - 4 cl tequila - cola om bij te vullen - schijfje citroen of limoen - ijsblokjes Doe de dranken met de ijsblokjes in een shaker. Shake het goed door elkaar en giet het in een longdrinkglas. Vul aan met cola.
Noblesse 5 cl droge vermouth (martini dry) - 15 cl ananassap - 5 druppels citroensap Giet in een glas de sap. Voeg de vermouth toe. Roer goed en voeg het citroensap toe.
Oriental Pearl 6 cl Rum - 2 cl Amaretto - 2 cl grenadine - 2 cl limoensap - 8 cl ananassap - ijsblokjes Doe alles in de shaker en krachtig schudden. Serveer in een longdrink glas en een aardbei op de rand
Passionate Dream 3 cl Passo„ - 2 cl witte rum - 4 cl ananassap - 1 cl limoensap - crushed ijs Shake al de ingrediŽnten met ijs goed door elkaar en zeef het in een met wat gecrushed ijs gevuld glas. Garneren met een ananasschijfje.
Pina Colada 3 cl Batida de Coco - 3 cl Malibu - 2 cl witte rum - een schijfje ananas - 10 cl ananassap - 2 cl room - 2 cl kokosmelk - ijsblokjes Alle ingredienten worden in een blender gebracht (ook de ijsblokjes) en gemixt. Giet de drank in een groot glas. Versieren kan met ananas, aardbei, sterfruit, passievrucht. Wees creatief!
Pineapple Breeze 3 el ijsgruis - 4 cl ongezoet ananassap - 2 cl witte rum - 1 tl citroensap - champagne om bij te vullen Schep het ijsgruis in een groot wijn-of waterglas en roer het ananassap en de rum erdoor. Parfumeer met citroensap en vul bij met champagne
Pink Fizz 3 cl passoa - 1 cl malibu - champagne - ijs Skake de Passoa en de Malibu in een shaker met ijs. Doe dit in een champagneglas en vul aan met champagne.
Pirate's Punch 4 cl bruine rum - 4 cl witte rum - 1 cl cointreau - het sap van 1/2 limoen - 8 cl kokosmelk - 4 cl ananassap - crushed ijs Mix alle ingredienten ca. 20 sec. en giet de punch in een glas die 1/3 gevuld is met crushed ijs. Versieren met een cocktailprikker met stukjes kokosnoot,ananas en kiwi.
Planter's Punch 8 cl Jamaica rum - 2 cl citroensap - 2 cl sinaasappelsap - 2 cl ananassap - scheutje grenadine - 2 cl sodawater - crushed ijs Schud rum, vruchtensappen, sodawater, grenadine in een shaker en giet door de strainer in een voor de helft met crushed ijs gevuld glas. Serveer met een rietje en een stukje fruit op het randje.
Red  Sunset 5 cl witte rum - 5 cl malibu - 10 cl ananassap - 10 cl sinaasappelsap - 3 cl grenadinesiroop Onderste laag: rum, grenadine en 1/2 van de sappen in een shaker met ijs en schenk het in een cocktailglas. Bovenste laag: Malibu en andere 1/2 van de sappen met ijs shaken. Schenk het langzaam over de bolle kant van een barlepel op de onderste laag.
ritz fizz 2 cl amaretto - 2 cl blue curacao - 2 cl citroensap - champagne amaretto, blue curacao en citroensap in een champagneglas gieten, aanvullen met gekoelde champagne
Sweet honey 8 cl whisky - 4 cl honing - 4 cl room Giet de ingrediŽnten in de shaker en vul deze tot het streepje aan met ijsblokjes. Daarna een minuut lang goed shaken. Vervolgens giet u een klein laagje honing op de bodem van de cocktailglazen. Hierover schenkt u de cocktail.
Tequila Sunrise 5 cl tequila - 20 cl sinaasappelsap - scheutje grenadine Roeren en voorzichtig twee scheutjes grenadine toevoegen. Garneren met een schijfje sinaasappel en een kers en severen met rietjes.
Trojka 2 cl wodka - 1 cl Jamaica rum - 2 cl citroensap - 1 tl suiker - ijs Doe alle ingrediŽnten in een cocktailshaker en schud het geheel goed door elkaar. Giet alles in een cocktailglas, evt. met wat crushed ijs. Serveren met een schijfje citroen of sinaasappel op de rand.
Tropical Colada 3 cl witte rum - 2 cl Passoa - 2 cl Batida de Coco - 1 cl room - 2 cl kokosmelk - 8 cl ananassap - crushed ijs De ingrediŽnten met wat crushed ijs goed door elkaar schudden in de shaker. In een groot glas een flinke hand crushed ijs doen en de drank hierover uitschenken.
Tropical Smoothy 4 cl coffee cream (Bailey's) - 2 cl blue curacao - 2 cl bruine rum - 6 cl ananassap - ijsblokjes Doe alle ingrediŽnten samen met enkele ijsblokjes in een shaker. Shake de shaker stevig en schenk de mix via een barzeef uit in een cocktailglas.
Vliegende  hollander 4 cl apricot brandy - 2 cl jonge jenever - 2 cl triple sec - 8 ml sinaasappelsap Shake dit alles goed met ijs en serveer de Vliegende Hollander zonder ijs in een cocktailglas. Als garnering kunt u gebruik maken van een schijfje sinaasappel en/of een kers.
Vlugel 4 cl rode Wodka - 3 cl safari en red bull Neem een long drinkglas en doe daar de wodka en safari in. Vul de rest van het glas met red bull.
Vulcano Fizz 3 cl bessenjenever - 2 cl blue curacao - sinaasappelschil - champagne Bessenjenever en blue curacao in een cocktailglas doen. Met sinaasappelschil besprenkelen en in het glas doen. De cocktail met champagne aanvullen.
Wheels of Steel 4 cl blue curacao - 2 cl wodka - 4 cl 7-up - red bull - ijs Meng de blue curacao met de wodka in een longdrinkglas. Doe het ijs erbij. Giet hier de 7-up bij en vul het aan met red bull.
Whisky Sour 6 cl whisky - 2 cl citroensap - 2 theelepels eiwit - 2 tl suiker - ijs Goed schudden met voldoende ijs en meteen serveren.
White Lady 4 cl gin - 2 cl cointreau - 2 cl citroensap - 1 losgeklopt eiwit - grenadinesuiker - ijs Meng de gin, cointreau, citroensap en eiwit in een shaker. Shake het geheel goed door tot het eiwit tot schuim geklopt is en het drankje goed koel is. Schenk het in een gekoeld en van suikerrandje voorzien cocktail glas.
Wicked Wave 1,5 cl lichte rum - 1,5 cl donkere rum - 1,5 cl wodka - 1,5 cl tequila - 1,5 cl Gin - 6 cl ananas sap - 3 cl sinaasappelsap - scheutje grenadine - crushed ijs Alles kort shaken in de shaker en door een cocktailzeef in een groot glas schenken.